SAP Fiori Nedir? Ne İşe Yarar? SAP Fiori Danışmanlığı

02.03.2024

SAP Fiori, SAP’nin kullanıma açtığı klasik SAP ekranlarını bütün cihazlara uygun ve çok daha modern biçimde tekrar tasarlayabileceğiniz bir kullanıcı deneyimidir. Esasında Fiori, SAP’ın bir arayüz türüdür. Tasarlanma nedeni, dijital dönüşüm hızına ayak uydurulması ve kullanıcı deneyimlerinin dönüştürülmesi ve sadeleştirilmesidir.

SAP Fiori modülü farklı teknolojilerle kullanılabilmektedir ve günümüzde standart olarak kullanıcılara sunulan Fiori uygulamalarında SAPU15 teknolojisi kullanılmaktadır. Fiori bütün cihazlar, iş kolları ve görevler için rol tabanlı ya da kişiselleştirilmiş kullanıcı deneyimi sunan modern bir uygulama olarak öne çıkmaktadır. Zaman çizelgesinin onaylanması ve satış siparişlerinin görüntülenmesi gibi standart görevlerde kutucuklar kullanılmaktadır. Tüketici girdilerinden hareketle SAP Fiori, kullanım açısından rahatlık ve basitlik sunmaktadır.

SAP Fiori Ne İşe Yarar?

SAP Fiori kullanıcı dostu ve modern bir arayüz ve kullanım sunmaktadır. Genel itibarıyla işletmelerde iş akışlarının optimize edilmesinde ve iş süreçlerinde verimin artırılmasında önemli bir etki yaratmaktadır. SAP Fiori tasarımıyla temel amaç, SAP uygulamalarının web tabanlı, kullanıcı dostu ve mobille uyumlu hale getirilmesidir.

SAP Fiori’nin Avantajları Nelerdir?

SAP Fiori’nin avantajları şöyle sıralanabilir:

  • İşletmeler için geniş bir kullanım alanına sahiptir. Geleneksel SAP uygulamalarından daha rahat kullanıma sahiptir ve daha moderndir.
  • Fiori arayüzlerinin kullanılması daha önceki SAP arayüzlerine kıyasla daha kolay kullanılması sebebiyle çalışma veriminde artış sağlamaktadır.
  • Fiori arayüzü temelde SAP mantığı ile hareket etmektedir. Bu da SAP uzmanı olmayan kişiler için de kolaylıklar sunmaktadır.
  • Fiori kullanımı mobil cihazlarda da kolaylıklar sağlamaktadır. Arayüzün basit bir tasarıma sahip olması nedeniyle dokunmatik ekranlarda bu sistemle çalışmak oldukça rahattır. Tasarım ve arayüzü tutarlıdır ve bu nedenle cihaza bağlı olmaksızın aynı kulanım kolaylığını kullanıcılarına sunar.
  • Fiori, SAP iş akışlarının yürütülmesi için optimize edilmiştir. Daha modern bir çizgide çalışma deneyimi sunar ve SAP uygulamalarından daha verimli biçimde yararlanmayı sağlar.
  • Fiori arayüzü standart olup tutarlıdır ve yeni işlerin çalışanlar tarafından öğrenilmesini de kolaylaştırmaktadır. Kullanıcı Fiori ile uzmanlaştıktan sonra bilgilerini diğer uygulamalarda da kullanabilmektedir.

SAP Fiori Launchpad Nedir?

SAP Fiori Launchpad, Türkçe ifadesi ile Fiori başlatma paneli ile uygulamaların görüntülenmesi, yönetilmesi ve çalıştırılması için merkezi bir araç konumundadır. Launchpad, SAP Fiori’ye ait uygulamaları içermektedir ve kişiselleştirme yapılandırma gibi hizmetler sunmaktadır.

İlginizi Çekebilir: SAP Modülleri Nelerdir?

SAP Fiori Danışmanlığı Nedir?

SAP Fiori danışmanlığı hem hız hem de kullanım kolaylığının şirketler özelinde kullanımı için önem kazanmıştır. Danışmanlar, şirketlerde ERP gereksinimlerinin karşılanmasını sağlayan Fiori uygulamalarının özelleştirilmesini, geliştirilmesini sağlamaktadır. Skalla SAP Fiori danışmanlarıyla beraber şirketinizin daha verimli iş süreçlerinde daha verimli iler yapması için siz de detaylı bilgi alabilir ve bizimle iletişime geçebilirsiniz.

SAP Fiori Hangi Programlama Dilini Kullanmaktadır?

SAP Fiori çalışmalarında kullanılmakta olan programlama dili Javascript’tir. Fiori içinde yürütülen bütün işlemler için bu programlama dili kullanılmaktadır. Sistemin öğrenilmesinden sonra uygulama üzerinde programlama dili rahatlıkla kullanılabilmektedir.

Keşfedin: SAP PP (Üretim Planlama)

SAP Fiori Eğitimi

SAP Fiori eğitimi, Skalla eğitmenleri tarafından kapsamlı bir şekilde verilmektedir. Bu eğitim ile şirketinizde yer alan çalışanların iş süreçlerini daha verimli hale getirmeniz mümkündür. Bu eğitimde Fiori arayüzünün kullanımı uygulamalı bir biçimde anlatılmaktadır. Temel detayların öğrenilmesinden sonra SAP sisteminin kullanımına çok daha hâkim olunabilmektedir. SAP Fiori ile ilgili detaylı bilgilere yer verilen söz konusu eğitim esnasında programlama dillerinin ve programın diğer detaylarının öğrenilmesi ve kullanılması da mümkün olabilmektedir.

Keşfedin: SAP SPP (Yedek Parça Planlama)